BAZA USŁUG BADAWCZYCH
Uniwersytetu Jagiellońskiego
tematyka badań: Identyfikacja gatunkowa mikroorganizmów wyizolowanych z różnych produktów (zastosowanie metod molekularnych – DNA).
Korzyści
- pozyskanie wiedzy o składzie gatunkowym mikroorganizmów wyizolowanych z różnych produktów
- zwiększenie konkurencyjności produktów na rynku poprzez ścisłe zdefiniowanie składu występujących w nim gatunków mikroorganizmów
- potwierdzenie autentyczności składu produktów mięsnych
- ustalenie nieznanego składu gatunkowego skór surowych
usługi:
Oferujemy
- identyfikację gatunkową bakterii i grzybów w oparciu o metody biologii molekularnej (izolacja DNA)
- badanie autentyczności składu produktów mięsnych dostępnych na rynku (identyfikacja domieszek mięsa zwierząt innych gatunków)
- badanie składu gatunkowego skór historycznych
Zapraszamy
- wszystkie podmioty gospodarcze zainteresowane identyfikacją gatunkową mikroorganizmów wyizolowanych z różnych produktów (zastosowanie metod molekularnych – DNA)
- firmy i instytucje, które w ramach projektów będą opracowywały produkt spożywczy z dodatkiem żywych kultur bakterii lub grzybów
- instytucje, które zainteresowane są badaniem autentyczności składu produktów mięsnych
- instytucje muzealne zainteresowane zastosowaniem metod biologii molekularnej w badaniu obiektów zabytkowych
doświadczenie / referencje / realizacje:
- unikalne zaplecze badawcze wyposażone w specjalistyczne maszyny i urządzenia do przeprowadzania badań molekularnych
- wyselekcjonowany i wykwalifikowany zespół badawczy
- stale poszerzana wiedza i doświadczenie
forma współpracy: usługi badawcze
rodzaj usług badawczych: ekspertyza
informacja / kontakt broker Uniwersytetu Jagiellońskiego
imię i nazwisko: Małgorzata Smaga-Szczepańczyk
telefon: 122935909